Belföld

Orbán: a mély gazdasági válság miatt bukott meg Medgyessy

Orbán Viktor, a Fidesz-MPP elnöke a szlovéniai Lendván ünnepi beszédében utalt a Magyar belpolitikai helyzetre. Véleménye szerint az országban komoly válság van.

“A magyar gazdaság ma válsággal küszködik. Nő a munkanélküliség, emelkednek, és újra emelkednek az árak. A közvagyont széthordják. Az államadósság lassan megfojt bennünket, elszívja minden erőnket. A költségvetés hónapokkal ezelőtt megbukott, és nem iránytűje a gazdaságnak, hanem a bajok egyik forrása” – mondta a volt kormányfő.

Orbán szerint az igazság az, hogy két év alatt a remény, a felemelkedés reményének magasságából a válság mélységébe csúsztunk vissza. “Az igazság az, hogy ma Magyarországon mély gazdasági válság van, ezért tört ki ebből fakadt a kormányzati zűrzavar. Ezért bukott meg a miniszterelnök és kormánya, és velük együtt a kormányprogram is.”

Orbán hangsúlyozta, hogy “ezért, ha azt akarjuk, hogy az emberek visszanyerjék a mindennapi élet elveszített biztonságát, ha azt akarjuk, hogy jusson mindenkinek kenyérkereseti lehetőség, ha azt akarjuk, az államadósság ne temessen maga alá sok millió polgárt, akkor úrrá kell lennünk a gazdasági válságon.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik