Belföld

Kiss Péter ragaszkodik az MSZP kongresszusának összehívásához

Kiss Péter kancelláriaminiszter ragaszkodik ahhoz, hogy a kormányfő-jelöléssel kapcsolatban hívják össze az Magyar Szocialista Párt (MSZP) kongresszusát - közölte pénteken az MTI-vel a miniszter egy neve elhallgatását kérő munkatársa.

A kiszivárogtatott információk alapján biztosra vehető, hogy Kiss Péter a nagyobbik kormányzó párt új miniszterelnök-jelöltje. A rendkívüli pártkongresszus összehívását azért sürgette pénteken az MSZP jövőorientált programján munkálkodó, fiatal szocialista politikusokat tömörítő Mozaik Klub és Horn Gyula volt kormányfő is, mert véleményük szerint az új miniszterelnöknek minél szélesebb támogatottsággal kell rendelkeznie, amit a kongresszus legitimációja biztosíthat.


Kiss Péter kancelláriaminiszter az MTI-nek pénteken Budapesten kijelentette: reméli és szeretné, ha több miniszterelnök-jelölt közül választhatnának a szombati koalíciós egyeztetésen, így az MSZP  – várhatóan jövő héten rendezendő – kongresszusa elé már csak egy jelölt állna.


Lendvai is támogatja


Az MSZP elnöksége és választmánya szombaton ülésezik; e két testület közösen hívhatja össze a párt rendkívüli kongresszusát – közölte az MTI-vel Lendvai Ildikó, a párt parlamenti képviselőcsoportjának vezetője pénteken. “Többünknek az a véleménye és magának a jelöltnek is (…) – akit én nem nevezhetek meg, de mindenki tud -, az a kérése, hogy bár az alapszabály ebből a szempontból nem egyértelmű, de nagyon gyorsan, pár napon belül legyen egy kongresszuson is bizonyított támogatottsága a majdani jelöltnek” – tette hozzá. A frakcióvezető azt mondta: személy szerint helyesnek tartaná, ha összehívnák a párt rendkívüli kongresszusát.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik