Belföld

Rekordforgalom Ferihegyen – felfutott a fapados üzem

A Ferihegyi Repülőtér utasforgalma 2004 január-júliusban 30,6 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest, az első hét hónapban 3,42 millió utast regisztráltak - közölte a Budapest Airport Rt.(BA).

A repülőtérre idén január-júliusban 60.236 járat érkezett, a gépforgalom 24,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A repülőgépes áruforgalom idén január-júliusban elérte a 32 ezer tonnát, ez 13,9 százalékkal több, mint 2003 azonos időszakában volt.

Az év hetedik hónapjában 701 ezer utas fordult meg a repülőtéren, ez 26,2 százalékos növekedés 2003 azonos időszakához képest. Az utasforgalom szempontjából eddig július volt a repülőtér történetében a legforgalmasabb hónap.

Júliusban közel 11 ezer gép fordult meg Ferihegyen, a gépforgalom 27,7 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest. A teherforgalom júliusban 5 ezer tonnát tett ki, ez 28,9 százalékos növekedés 2003-hoz képest.

Rekord született az olcsó társaságok által lebonyolított utasforgalomban is: júliusban 98 ezer ilyen járattal érkező utas fordult meg Ferihegyen. A BA közleménye szerint a forgalomnövekedés elsősorban a légiközlekedési piac fejlődésének és a hagyományos nyaralási szezonnak köszönhető.

A tervek szerint a BA 24 ezer négyzetméter alapterületű cargobázist hoz létre a növekvő igények kielégítésére, az olcsó légitársaságok jobb kiszolgálása érdekében pedig szeptemberben megkezdődik az 1-es terminál felújítása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik