Belföld

Eurotours – 800 fölött a kárbejelentések száma

Az Eurotours fizetésképtelenné válása nyomán eddig több mint 800 kárbejelentés érkezett, ez összesen mintegy 2000 károsultat jelent - mondta Horváth Péter, az Atlasz Biztosító Rt. utazási ágazatának értékesítési igazgatója.

Hangsúlyozta, hogy az utasoknak bőven van idejük benyújtani a kárigényeket, a jogszabályok elégséges időt biztosítanak. Mint elmondta, az Eurotours csoport cégei által befizetett kaucióból először a hazautazást és az ehhez kapcsolódó költségeket egyenlítik ki. Ezt követően a rendelkezésre álló összeg és a beérkezett jogos kárigények alapján dől el, hogy teljesen vagy csak arányosan tudják a károsultakat kielégíteni.

Horváth Péter hozzátette: addig amíg az utazási irodák nem készítik el és adják át a biztosító társaságnak azt a pénzügyi kimutatást, amelyből kiderül, hogy az utasok mennyi pénzt fizettek be, nem tudja megmondani, hogy a társaságok által befizetett vagyoni biztosíték elegendő-e a teljes kártalanításra. Elmondta: a cégcsoporthoz tartozó Eurotours Busz Kft. 48 millió forint, az Eurotours Air Kft. pedig 120 millió forint kauciót fizetett be. Hozzátette: az Eurotours-csoport harmadik tagja, az Eurotours Nemzetközi Utazási Iroda Kft. nem az Atlasz Biztosító ügyfele. Hangsúlyozta, hogy a kártalanítások cégenként különböző módon történnek majd.

Az Atlasz Biztosító közreműködésével eddig mintegy 270 utast hoztak haza. Szerdán éjjel érkezik haza Görögországból repülővel 180 utas, csütörtökön délelőtt autóbusszal 480 fő. Szintén csütörtökön 48-an jönnek haza Mallorcáról, szombaton pedig öten Malagáról. Az utasok hazaszállításába bekapcsolódott a Malév is, amely a biztosító megkeresésére önköltségi áron hozza haza az utasokat.



Ajánlott videó

Olvasói sztorik