Belföld

A várakozásokat felülmúló negyedévet zárt az Allianz

A német Allianz, a forgalma alapján a legnagyobb európai biztosító társaság várakozásokat felülmúló negyedéves eredményének apropóján megerősítette idei éves bevétel előrejelzését.

A júniusban zárt három hónapos periódus adózott eredménye 614 millió euró (752 millió dollár) lett, kevesebb az első negyedévben elért 675 milliónál, de magasabb a Reuters által megkérdezett tizennyolc elemző előrejelzésének 589 milliós átlagánál. A becslések 490 millió és 785 millió euró között szóródtak.

A csoport banki üzletága, a problémákkal terhelt és a három év óta tartó veszteséges periódusa miatt a befektetők körében nem igazán népszerű Dresdner Bankot magában foglaló tevékenységi kör 3,302 milliárd euró forgalmat bonyolított a negyedévben, miközben hitelfedezeti tartalékai 699 millió euróról 217 millióra csökkentek. Az első negyedévben a banki üzletág a Dresdner három évvel ezelőtti átvétele óta első alkalommal ért el nyereséget.

Az Allianz negyedéves díjbevétele 13,78 millió euró lett, kissé magasabb a tavalyinál. Éves díjbevételének négy százalékos növekedését várja. Kombinált rátája 94,3 százalékon állt az első félévében, összhangban a 97 százalék alatti éves előirányzattal.

A biztosító társaság részvényei több mint egy negyedét veszítették el árfolyamuknak az év eleje óta, messze alulmúlva a szektort tükröző európai ágazati index kilenc százalékos gyengülését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik