Belföld

A szekszárdi borvidék nem akarja Mórágyot

A Szekszárdi Borvidék Hegyközségi Tanácsa jogorvoslattal fordult a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumhoz, amelyben kéri, hogy Mórágy kerüljön vissza a völgységi körzetbe - tájékoztatta pénteken az MTI-t a tanács elnöke.

A hegyközségi tanács Mórágyot a szekszárdi borvidéktől az eredeti állapot szerinti tolnai borvidék völgységi körzetéhez csatolná vissza.

A mórágyi térség átminősítésére vonatkozó rendelet annak kapcsán került a nyilvánosság homlokterébe, hogy az MDF levélben kért választ Németh Imre földművelésügyi minisztertől arra, milyen szakmai indokok miatt döntött a tárca a községnek a jóval előnyösebb szekszárdi borvidékhez csatolásáról.

A módosító inditványt korábban a mórágyi birtokkal rendelkező Wekler Ferenc, parlamenti alelnök nyújtotta be. Indítványát az Országgyűlés leszavazta, a FVM azonban saját hatáskörében meghozta az átsorolásról szóló rendeletet. A közlönyből értesült szekszárdi tanács elnöke elmondta, hogy jogorvoslattal fordult a minisztérium felé és kérte az eredeti állapot visszaállítását.

Tájékoztatása szerint kérelmükre azóta választ is kaptak, amelyben a tárca azt ígéri, ősszel foglalkozik a felülvizsgálattal.



Ajánlott videó

Olvasói sztorik