Belföld

Korrigál a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84,94 pontos csökkenéssel, 11 632,80 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékhez képest ez 0,72 százalékos gyengülés.

Az MTI által megkérdezett tőzsdei szakértők élénk forgalom mellett az árak kismértékű csökkenését várják a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) pénteki kereskedési napján.

Pletser Tamás, az Erste Bank Befektetési Rt. elemzője elmondta: a Mol második negyedéves gyorsjelentése valamelyest elmaradt a piaci várakozásoktól, ám így is jó eredményt produkált. Hozzátette: a pénteki kereskedést elsősorban a külföldi piacokon uralkodó negatív hangulat befolyásolja.

Bónis Miklós, az Inter-Európa Bank Rt. szakértője úgy látja, hogy bár valóban a Mol első féléves eredményei elmaradtak a várakozásoktól, ez nem indokol negatív korrekciót az árban. “Túlfűtöttek voltak a várakozások a kiemelkedő első negyedéves eredményeket követően” – tette hozzá.

A Mol 2004 második negyedévében az egy évvel korábbi 10,9 milliárd forintos nettó veszteség után a piaci várakozásoknak közel megfelelő, 27,9 milliárd forintos nettó eredményt ért el. Az első félévében az egy évvel korábbi 11,8 milliárd forintot 577 százalékkal meghaladó, 79,9 milliárd forint nettó eredményt ért el, elsősorban az erős üzleti teljesítmény és a devizaalapú hiteleken keletkezett árfolyamnyereség hatására.

Mindkét szakértő élénk, a csütörtökihez hasonló forgalmat vár pénteken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik