Belföld

Tagadja bűnösségét a Szász Károly megverésével vádolt férfi

Tagadja a Szász Károly megverésében való részvételét a súlyos testi sértéssel meggyanúsított nagykanizsai férfi - közölte a rendőrség.

Ügyvédje jelenlétében hallgattuk ki kedden délután azt a 36 éves nagykanizsai férfit, akit azzal gyanúsít a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), hogy részt vett Szász Károly megverésében. A férfi vallomásában tagadta, hogy ő verte volna meg a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) volt elnökét tavaly júniusban – mondta a BRFK szóvivője, Kozák László alezredes. 

Tóth Gábor a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese tájékoztatása szerint hétfői meggyanúsításakor a nagykanizsai férfi elé tárták azt a szakértői véleményt, amely kétséget kizáróan megállapítja, hogy DNS-profilja megegyezik azzal, amit a megverés helyszínén hagyott kerékpáron találtak. A DNS-profil az örökítő anyag adott szakaszainak az a mintázata, amely az egyént jellemzi.

A 36 éves gyanúsított híváslistájának ellenőrzésekor kiderült, hogy rendszeres telefonkapcsolatot tartott Kulcsár Attilával, a K and H Equities volt brókerével. Kozák László alezredes az MTI érdeklődésére elmondta: a gyanúsított beszámolt róla, hogy tavaly Budapesten járt, és egy kerékpárbolt előtt látta meg a később a bűntett helyszínén talált biciklit, amit kipróbált, de mivel nem tetszett neki, így visszavitte a boltba.

“Védekezése szerint így kerülhetett a DNS-e a kerékpárra” – mondta a szóvivő. Hozzátette: a gyanúsított nem tudta megmondani, mikor és hol történhetett az eset. A Magyar Hírlap információjáról, hogy már tudja a rendőrség, ki a másik elkövető, és már DNS-mintát is szereztek “az erős testalkatú férfitől”, az alezredes kijelentette: az ügyben jelenleg egy gyanúsított van, de hozzátette: ha érdemi változás történik, beszámolnak róla.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik