Belföld

Szoftver-aktiválás SMS-ben a Microsoftnál

A Microsoft 2004 júliusától rendelkezésre álló új szolgáltatásával már SMS-ben is lehet aktiválni a szoftvereket.

A személyi számítógépekre írt szoftverek legnagyobb gyártójának hazai leányvállalata idén júliusban új szoftver-aktiválási lehetőséget nyújt. Az eddigi telefonos és interneten történő aktiválás mellett már SMS-ben is elérhető, hogy az újonnan telepített szoftverek működésbe lépjenek.

A felhasználónak az eddigi hálózatos csatlakozás, vagy telefonos kapcsolat helyett elég egy telepítési azonosítót küldenie SMS-ben egy megadott telefonszámra. Ezek után a 24 órás elérhetőséget biztosító szolgáltatás egy megerősítő azonosítót küld, amelynek begépelése után az újonnan vásárolt termék aktiválódik. Mivel a folyamat teljes egészében automatizált, a hibalehetőségek száma minimálisra csökken – nyilatkozta Stroh Edina, a Microsoft Magyarország ügyfélszolgálatának vezetője.

Az SMS-ben történő aktiválást a Microsoft történetében Magyarországon vezetik be először. A szolgáltatás másik előnye, hogy a gépesített megoldással a szoftvercég munkatársai könnyebben elérhetők, és így több időt tudnak fordítani a felmerülő problémák kezelésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik