Belföld

A Synergon EU-projektekben erősítene

A Synergon Informatika Rt. az Európai Unió informatikához kötődő pályázatain a társaság piaci részesedésén felüli arányban szerezne üzleteket az elkövetkező három évben - mondta Czakó Ferenc, a vállalat elnöke.

Az elnök piaci becslésekre hivatkozva közölte, hogy a Magyarország számára rendelkezésre bocsátott uniós pályázati források 5-8 százaléka, mintegy 100 milliárd forint jut információtechnológiához kötődő feladatokra 2004 és 2006 között.
“A Synergon a magyarországi információtechnológiai piacon 3-5 százalékos piaci részesedéssel bír, ám az informatikához kötődő EU-s forrásokból 5-10 százaléknyi megszerzésére számít” – jelezte Czakó Ferenc.

A Synergon csoport 2004. első hat hónapjában 9 912 millió forint árbevételt teljesített, ami forint alapon 12 százalékkal (euróban +9 százalékkal) haladja meg a bázisidőszak árbevételét. A cégcsoporton belül a Fibexnél mutatható ki legnagyobb mértékű (+57 százalék) árbevétel-bővülés, a Synergon Magyarországon stabil, 17 százalékos növekedést mutat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik