Belföld

Hamis ígéretek miatt büntetett a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa (GVH) az SVS City-Média Kft. ellen fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolásának tilalma miatt indított eljárás során megállapította a jogsértést és a vállalkozást egy millió forint bírság megfizetésére kötelezte.

Az SVS City-Média Kft az „Üzleti ajánlatok Magyarországról” című kiadványában való megjelenés lehetőségét ajánlotta fel. Szórólapjában hazai vállalkozásoknak azt kínálta, hogy hosszú távú kapcsolatai alapján német nyelvterületen díjmentesen meghatározott partnerekhez eljuttatja a kiadványt. A terjesztési ígéret látszólagos volt, mivel a cég ennek csak formálisan tett eleget. A hirdetési szerződésekben a terjesztésre vonatkozó garanciákat tudatosan mellőzték.


A Versenytanács súlyosbító körülményként értékelte a kifogásolt magatartás szándékos voltát, különösen abban a piaci helyzetben, amelyben a magyarországi kis- és középvállalkozások fokozottan befolyásolhatók a külföldi kapcsolatkeresésben. Enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a fogyasztók szerződésük megkötésekor nem tanúsítottak kellő körültekintést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik