Belföld

Összegyűltek a Baumag károsultak

A hitelezői választmány létrehozására és a szervezett fellépés érdekében kedden összegyűltek a Baumag nyilvántartott károsultjai a Kisstadionban.

A Baumag mintegy 12 400 károsultja közül egy-kétezer jelent meg kedden a budapesti Kisstadionban. A gyűlést Wortmann György, a Baumag Stratrégiai Fejlesztő Szövetkezet (BSFSZ) felszámoló biztosa vezette. A cél a háromtagú hitelezői választmány létrehozása volt, melynek feladata a kárigénylők közös érdekeinek képviselete lenne.

Július 23-ig, a csődtörvényben rögzített határidőig 5 500 hitelező jelentett be 19 milliárd forintos igényt. Azóta pedig 500 ügyfél több mint 1 milliárdot – közölte Wortmann György.

Elmondta, hogy a találkozó egyeztetései szerint megtámadták azokat a fedezetelvonó szerződéseket, amelyeket a szövetkezet az április 28-i felszámolás előtti egy évben kötött. Ezen kívül 24 milliárdos követelést nyújtanak be az Agenda-H és több más cég felé, amelyekbe átkerültek a BSFSZ üzletrészei.

A Baumag károsultjai összesen 20 milliárd forint befektetett összeget és 20 milliárd forint hozamot szeretnének visszakapni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik