Belföld

Robbantás Isztambulban

Kedden reggel négy robbantásos merényletet hajtottak végre a török fővárosban. Vélhetőleg nem az al-Kaida a felelős a merényletekért. A robbantásokat egy, az al-Kaida terrorhálózathoz kötődő fegyveres csoport vállalta magára.

Kedd reggeli Isztambulban két bomba robbant egy-egy szállodában, kettő pedig egy gázgyárban. A merényletben legalább ketten meghaltak és legalább kilencen megsérültek – írja a BBC Online.  A két halott, egy iráni és egy török, a Laleli negyedben található Pars szállodánál vesztette életét. A sérültek között van egy kínai, egy holland, egy ukrán és egy török állampolgár.



Robbantás Isztambulban 1

Szakértők vizsgálódnak az isztambuli Holiday szállodánál (forrás: AP)

A szálloda a kelet-európai turisták kedvelt vásárlónegyedében található, ahol olcsó ruhákat kínálnak a utcai árusok. A második bomba a Topkapi palota közelében levő Star Holiday Hotelnél robbant, ami szintén a turisták által kedvelt környék. A másik két detonáció egy likvidált gázgyárban történt egy órával a szállodai merényletek után. Az akció okozott károkat, de senki nem sérült meg.


Tavaly novemberben Isztambulban, a hatvan áldozatot követelő terrortámadásért az al-Kaida terrorszervezetet tették felelőssé. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik