Belföld

A Microsoft teszteli a Web Messengert

A szoftveróriás közzétette egy webes alapú MSN Mesenger kliens teszt verzióját, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználó a kliens alkalmazás telepítése nélkül rákapcsolódhasson az azonnali üzenő (IM) szolgáltatásra.

A béta verzió egy héttel azután jelent meg, hogy a Microsoft véletlenül bepillantást engedett a webalapú IM kliensbe. A cég akkor eltávolította az MSN tesztelő webhelyéről a Web Messengert befogadó oldalakat, miután a szolgáltatás felkeltette a felhasználók és a média érdeklődését. Az MSN Web Messenger szerda délután óta hivatalosan ismét él az MSN amerikai, brit, francia, német és japán felhasználói számára.

A webalapú kliens akkor lehet hasznos, amikor a kliens alkalmazás telepítése nem lehetséges, pl. egy közkönyvtárban, egy iskolában vagy egy konferencián, vagy amikor az ember egy lezárt vállalati rendszert használ.

A webalapú azonnali üzenés nem új dolog: az AOL régóta kínálja az AIM Expresst, amely az AIM webes kliense. AYahoo Messengernek szintén van webkliens változata. Az MSN Web Messenger tesztverziójához minimum az Internet Explorer 5.0, a Netscape 7.0 vagy a Mozilla 1.6 verziójára, vagy náluk magasabb verzióra van szükség, ugyanakkor a felhasználónak le kell bénítania a felugró hirdetés blokkolást, és végül rendelkeznie kell egy Passport regisztrációval.
Az MSN Web Messenger csak a szöveges üzeneteket támogatja, így nem támogatja pl. a webkamerát, az audio kapcsolatot vagy az online játékokat. A szolgáltatás angol nyelvű verziója a: http://webmessenger.msn.com/ címen található.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik