Belföld

BIF: 9 százalékkal csökkent a profit

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Rt. (BIF) idén az első félévben 176,35 millió forint adózott eredményt ért el, ami a 9,11 százalékkal kevesebb az előző év azonos időszakinál.

A társaság konszolidált, nem auditált gyorsjelentésben közölte, hogy árbevétele 600,64 millió forint volt, 1,22 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Az üzemi szintű eredmény 20,02 százalékkal 157,9 millió forintra esett vissza, a pénzügyi profit azonban az első félévben 33,03 százalékkal nőtt, elérte az 57,17 millió forintot. A jelentés szerint a pénzügyi nyerség növekedését a kamatbevételek emelkedése okozta. Az eredményt rontotta azonban az értékpapír ügyleteken elért árfolyamveszteség.

A társaság adózás előtti eredménye 215,04 millió forint volt, csaknem 10 százalékkal kevesebb, mint az előző év azonos időszakában.

A mérlegben a tárgyi eszközök értéke növekedett jelentősebben,42,67 százalékkal az első félév végére 4,2 milliárd forintra. A tárgyi eszközök állományának alakulását egyebek mellett a Katlan Rt. tulajdonában lévő, Budapest II. kerületi lakópark forgóeszközből tárgyi eszközzé történő átminősítése befolyásolta.

A 2,58 milliárd forint jegyzett tőkéjű BIF saját tőkéje az első félév végén 5,33 milliárd forint volt. A társaságnak nyolc olyan tulajdonosa van, aki öt százaléknál nagyobb tulajdoni hányaddal rendelkezik, közülük a legnagyobb a PIÓ-21 Kft. 27,1 százaléknyi részesedéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik