Belföld

MTV: szeptember közepéig elég a pénz

Szeptember közepéig elegendőek a Magyar Televízió (MTV) jelenleg rendelkezésre álló anyagi forrásai az intézmény kiadásainak finanszírozására - mondta az Rudi Zoltán, az MTV Rt. elnöke, aki szerint ebben a helyzetben akár a műsoridő csökkentése is szóba kerülhet.

“Mindenképpen fogunk műsort csinálni: hogyha kevés pénzünk lesz, akkor kicsike műsor lesz, ha rendesen leszünk finanszírozva, akkor érdekesebb és színvonalasabb műsor lesz” – fogalmazott. “Addig nyújtózkodunk, amíg a takarónk ér, egy centivel sem tovább, mert fedezetlen váltót én nem vagyok hajlandó aláírni” – jelentette ki Rudi Zoltán.

“Az üzleti tervhez képest 5,2 milliárd forintos a lyuk a költségvetésünkön” – mondta Rudi Zoltán, hozzátéve, az új műsorrendben három pénzügyi helyzetre – egy ideálisra, egy “még optimálisra” és egy szükségstruktúrára – is felkészül az MTV. (Az MTV ez évi üzleti terve mintegy 33 milliárd forintnyi kiadással számol.)

“Mindenképpen fogunk műsort csinálni: hogyha kevés pénzünk lesz, akkor kicsike műsor lesz, ha rendesen leszünk finanszírozva, akkor érdekesebb és színvonalasabb műsor lesz” – fogalmazott. Közlése szerint “szükségstruktúra” esetén az adásidő is kevesebb lenne, “és értelemszerűen mind a belső, mind a külső gyártású műsorok közül sok nem indul újra vagy el”. Ez utóbbi azt jelenti, tette hozzá, hogy a médiatörvényben előírt közszolgálati műsorok kerülnek képernyőre. Természetesen sokkal színesebb, sokkal érdekesebb, sokkal színvonalasabb egy televízió, ha nem csak ezeket tűzi műsorára – jegyezte meg.

“Addig nyújtózkodunk, amíg a takarónk ér, egy centivel sem tovább, mert fedezetlen váltót én nem vagyok hajlandó aláírni” – jelentette ki Rudi Zoltán. “Töretlenül bízom benne, hogy az alapító, tehát az Országgyűlés és a tulajdonosi testület, a közalapítvány kuratóriuma közös erővel el tudja érni, hogy az elektronikus zászlóshajója, a Magyar Televízió megfelelő módon finanszírozva legyen” – hangsúlyozta. Az MTV menedzsmentjének több tagja is beszélt már az év első felében az MTI-nek arról, hogy takarékossági intézkedései ellenére még az idén további állami tőkejuttatásra lesz szüksége a közszolgálati televíziónak.

Korábbi hírek szerint csak a parlament által felosztott tőkejuttatásból az intézményre eső 4,8 milliárd forint mentette meg néhány hónapja az MTV-t a fizetésképtelenségtől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik