Belföld

Megbízhatatlanok a német luxusautók

A japán és a dél-koreai autókkal szemben a drága német autók gyakorta megbízhatatlanok - állítja a brit fogyasztói szövetség által készített tanulmány.

Mintegy 34 ezer autótulajdonos véleménye alapján adódott az a következtetés, hogy az Audi, a BMW és a Volkswagen modellek döntően gyenge osztályzatot érdemelnek, és a legrosszabbat közülük az Audi TT, és a E-osztályú Mercedes kapta. Ezzel szemben a Hyundai Getz, a Mazda 323 és a Toyota Corolla jó osztályzatot kapott.

A szövetség lapjának, a Which?-nek a főszerkesztője közölte, hogy a német autók most is drágák, ám nyugtalanító az az új tény, hogy a megbízhatóságuk leromlott, ami miatt az autók túlságosan drágák lettek. Az érdekelt autógyártók közül a Mercedes szóvivője közölte, hogy a brit tanulmány eredménye ellentétes más, az autók minőségével foglalkozó értékeléssel. A VW szóvivője pedig az értékelés gyenge mivoltával érvelt, hangsúlyozva, hogy mennyire furcsa, hogy a VW Bora sokkal előbbre került az értékelésben mint a Golf, jóllehet a két autó műszakilag szinte teljesen azonos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik