Belföld

Tovább csökkenhetnek a percdíjak

A mobilcégek versenyének hatására az idén az átlagos percdíj 38 forintról 34,50-re mérséklődött, de a hírközlési hatóság még olcsóbb hívásokat szeretne elérni

Mindhárom Magyarországon működő mobiltávközlési cég jelentős piaci erejű szolgáltató, ezért költség alapján kell meghatároznia a végződtetési díjait – állapította meg a hírközlési hatóság. Tehát a másik mobil cégtől érkező hívásokért nem kérhetnek annyit a partnertől a társaságok, amennyit akarnak, hanem a tényleges költségekből kell kiindulniuk.

A vezetékes cégeknél már év elejétől a nagykereskedelmi, vagyis a szolgáltatók közötti kapcsolatban átláthatóan és egyértelműen kell kimutatni a költségeket, továbbá minden partnerrel egyformán kell bánni. Pataki Dániel elnök a hatóság további céljánaként a mobilosoknál is hasonló elszámolást helyezett kilátásba. Amennyiben a nagykereskedelmi díjak csökkennek, bízhatunk benne, hogy ezt az előfizető is meg fogja érezni.  Az elnök a többkártyás mobil készüléket tekinti jó megoldásnak, de a gyártók tartanak a szolgáltatók haragjától, azért nincs még ilyen telefon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik