Belföld

Újabb csúcson az olaj

Szerdán ismét drágult a kőolaj a szabadpiacon, arra a tartós aggodalomra, hogy a világkínálat jelenleg nem tudna pótolni semmiféle váratlan termeléskiesést a Közel-Keleten.

A nyugati féltekén irányadó amerikai West Texas Intermediate könnyűolajfajta a legközelebbi, szeptemberi határidőre szerda reggel hordónként 44,25 (159 liter) dollár volt a New York-i árutőzsde (NYMEX) Szingapúrban folytatódó, elektronikus ACCESS jegyzésében, 10 centtel drágább a keddi New York-i zárónál

Az ólmozatlan normálbenzin a legközelebbi, szeptemberi határidőre szerda reggel gallononként (3,78 liter) 1,2890 dollár volt a szingapúri ACCESS-ben, 0,0034 dollárral drágább a keddi New York-i zárónál.

Az északi-tengeri Brent könnyűolaj referenciatípus a legközelebbi, szeptemberi határidőre szerda reggel hordónként 40,82 dollár volt a londoni Nemzetközi Olajtőzsde (IPE) nyitás előtti, nem hivatalos forgalmában, 18 centtel drágább a keddi zárónál.

Szerda reggel az arany unciánként (31,1035 gramm) 392,63 dollár volt Londonban azonnali szállításra, 0,75 dollárral drágább a keddi későinél. Az arany 20 százalékkal drágult tavaly, dollárban számolva. A tavalyi évet 416,80 dolláron végezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik