Belföld

Germanwings: hét új járat Stuttgartból

A Germanwings Légitársaság mai bejelentése szerint téli menetrendjében jelentősen bővíti Stuttgartból elérhető célállomásainak számát.

Ennek értelmében a Légitársaság 2004. október 30-tól a jelenlegi 8 célállomás helyett összesen 15 európai desztinációt kínál.

A Stuttgartból elérhető új nemzetközi célállomások között szerepel London/Stansted, Madrid, Varsó, Krakkó és Zágráb. Ezen kívül a Stuttgartból induló belföldi járatok száma is bővül a Stuttgart – Hamburg és a Stuttgart – Drezda között közlekedő járatok indításával. A Stuttgart és Berlin Schönefeld között már működő járatok száma a jelenlegi napi kettőről napi háromra bővül. Az új járatokra 2004. augusztus 6-tól lehet jegyeket foglalni.

A jelentős mértékű járatszám-emelés következtében a Germanwings Stuttgartban állomásozó flottája a jelenlegi két repülőgépről négyre bővül majd. Ezen kívül a Légitársaság új munkahelyeket teremt Baden-Württemberg turisztikai szegmensében. A Germanwings már számos új álláslehetőséget biztosított a Köln/Bonn Repülőtéren, ahonnan jelenleg 11 repülőgépet közlekedtet összesen 34 célállomásra. A Kölni Egyetem Közlekedéstudományi Intézetének egyik felmérése szerint a Köln/Bonn Repülőtéren az új diszkont járatok megjelenésének következtében 14 300 új munkahely jött létre. Ezzel együtt a régió értékteremtése 772 millió euróval, bevétele pedig közel 400 millió euróval növekszik évente. A Germanwings Stuttgartból induló járatainak bővítéséből Stuttgart és a régió gazdasága is profitál.

„A járatok bővítésének következtében a Germanwings a stuttgarti repülőtér legnagyobb diszkont légitársaságává válik“ – mondta Dr. Andreas Bierwirth, a Germanwings Légitársaság vezérigazgató-helyettese a mai stuttgarti sajtótájékoztatón. „A Köln/Bonn Repülőtéren a Germanwings már megszerezte a piacvezető pozíciót és a légikikötő legnagyobb légitársaságává vált. Az a tény, hogy a Germanwings április óta nyereségesen működik, kitűnő kezdetet kínál az új útvonalak fejlődéséhez“ – tette hozzá a vezérigazgató-helyettes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik