Belföld

Növelte nyereségét a Ricoh

A Ricoh, Japán második számú irodagépgyártója 11,4 százalékkal növelte nyereségét az üzleti éve júniussal zárult első negyedében - tette közzé a cég kedden Tokióban.

Nőtt a kereslet a színes fénymásolók és a nyomtatók iránt. A cég változatlanul hagyta az év egészére vonatkozó előrejelzését. A Ricoh adózott eredménye 24,9 milliárd jen volt az első üzleti negyedévben az egy évvel korábbi 22,4 milliárd helyett. Az árbevétel 0,2 százalékkal 436,55 milliárd jenre esett, amiatt, hogy a jen drágult a dollárhoz és az euróhoz képest. A Ricoh árbevételének nagyjából fele származik a külföldi értékesítésből. A Ricoh a jövő márciussal végződő pénzügyi évben arra számít, hogy az adózott eredménye 3,5 százalékkal 95 milliárd jenre, az árbevétele 1,7 százalékkal 1,81 ezer milliárd jenre nő.

Egy héttel korábban a Canon negyedéves nyereségének 36 százalékos növekedéséről számolt be a színes másolók iránti kereslet élénkülése miatt. Ugyanezért volt erős a második negyedév az amerikai Xerox számra is, amiért a konszern felfelé módosította az év egészére szóló előrejelzését.

A Ricoh részvényeinek árfolyama 8 százalékkal nőtt a júniussal végződött három hónapban, míg az elektromos berendezéseket gyártó cégek IELEC szakmai indexe 2 százalékkal nőtt közben Tokióban. Az eredmény közlése előtt a Ricoh kedden 2155 jenen zárt a tokiói értéktőzsdén, 5 jennel, azaz 0,23 százalékkal olcsóbban, mint hétfőn, miközben az IELEC 0,73 százalékkal esett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik