Belföld

A Google weboldalt nyitott amerikai illetőségű befektetőinek

Ahogy közeledik a keresőmotort üzemeltető cég rég várt részvényértékesítési akciója, a társaság weboldalt nyitott, ahol amerikai illetőségű befektetők regisztráltathatják magukat a részvénykibocsátásra.

A dotcom buborék kipukkadása utáni első komoly részvénykibocsátás iránt érdeklődő befektetők a www.ipo.google.com weboldalon regisztrálhatják magukat. A weboldal megnyitása jelzi, hogy közeleg a rendhagyó részvényértékesítés kezdete: a részvényeket árverés keretében terítik, hogy a papírokhoz az átlagemberek is jobban hozzáférhessenek.


A webhelyen ugyanakkor csak „USA-beli személyek” (U.S. person) – ottani lakosok, cégek, pénzalapok vagy társulások – folyamodhatnak licitáló azonosítóért (ehhez postai irányító szám és a szövetségi állam megjelölésére van szükség).

A Google a múlt héten közölte, hogy 108-135 dolláros részvényárral számol, ami a cég értékét akár 36 milliárd dollárra is emelheti.

A készülő akció körüli felhajtás ellenére a Google a webhelyen is óvatosságra int, és jelzi, hogy A osztályú törzsrészvényei nem minden befektető számára megfelelőek, mivel a befektetés magas szintű kockázatot jelent.

Az IPO pontos időpontjára vonatkozóan még hétfőn sem sikerült információt kipréselni a Google képviselőitől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik