Belföld

Gázrobbanás Belgiumban – tizenöt áldozat

Belgiumban legalább tizenöt ember meghalt és több mint kétszázan megsebesültek, amikor robbanás történt egy ipari parkban. Egy kilyukadt gázvezeték megjavatísához igyekvők voltak az első áldozatai a hatalmas erejű gázrobbanásnak.

A  baleset a  Brüsszeltől 30 kilométerre fekvő Ghislenghien ipari parkban  történt- írja a BBC Online. Egy közeli autópályát lezártak és környéken lakókat kérte a hatóság, hogy ne mozduljanak ki és jól szigeteljék el az ablakokat. Az eddig adatok szerint többen akkor haltak meg, amikor meg akarták javítani a kilyukadt gázvezetéket.

A robbanás hat méterrel a föld alatt következett be, és minden épületet rombadöntött a közelben. A helyzet súlyosságát jelzi, hogy a hadseregnek kellett besegíteni a mentésben és a sérültek elszállításában.

Vagy kétszázan voltak az üzemben és környékén, amikor a hatalmas erejű robbanás bekövetkezett. Először a környék kórházait helyezték készültségbe, de aztán kiderült, egész Belgium összes kórháza sem képes fogadni a majd száz sebesültet, akik közül nagyon sokan súlyos égési sérüléseket szenvedtek, ezért speciális ellátást igényelnek.

Tehát a szomszédos Franciaország és Németország kórházaiba is szállítottak jónéhány sebesültet. A belga egészségügyi minisztérium délután közlése szerint 10-en haltak meg a katasztrófában, de még ez a mérleg sem tekinthető véglegesnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik