Belföld

Peronra futott egy vonat a Déliben

Tolatás közben leszaladt az 5. vágányról egy vonat a Déli Pályaudvaron. A szerelvény elsodort egy pizzásbódét, az ott dolgozó két nő még idejében kiugrott. Személyi sérülés nem történt.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának jelentése szerint egy tolató vonat utolsó kocsija törte át az ütközőbakot, majd a kocsi felszaladt a peronra, félig elsodort egy pizzás bódét és beszakította a peron födémszerkezetét. Az utolsó előtti vagon, egy büféskocsi, pedig kisiklott.

Mándoki Zoltán, a MÁV vezérigazgatója az MTI kérdésére mintegy 100 millió forintra becsülte a kárt. A tolató vonat – amely Pécsre induló InterCity-járat lett volna -, utolsó – első osztályú – kocsija törte át az ütközőbakot, majd a peronra felszaladva beszakította a födémszerkezetet.

A MÁV Rt. végzi a kár elhárítását, a szerelvény ép vagonjait már levontatták az 5. vágányról – mondta el a vezérigazgató. Mándoki Zoltán a részletekről közölte: egy szerelvény drótkötéllel húzza le a kisiklott, illetve a peronra kifutott vagont.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta, az ijedtségen kívül a két nőnek és a két, vonaton tartózkodó vasutasnak nem esett baja. A tűzoltók 12 járművel vonultak a helyszínre – közölte Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője, beszámolva arról, hogy a peronra felszaladt kocsin megsérült egy áramellátó szekrény, amely füstölni kezdett.

Egy vasútőr, aki nevének elhallgatását kérte, azt mondta MTI-nek, hogy ő mindössze néhány méterre állt a balesettől, és nem látott vasutast az utolsó kocsiban, holott – tette hozzá – az ilyen tolatásokat úgy végzik, hogy az utolsó vagon legvégében, a nyitott ajtónál áll egy vasutas, aki rádión keresztül folyamatosan tájékoztatja a mozdonyvezetőt, hány méter van még hátra a bakig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik