Belföld

Augusztustól ellenőrzik a napi standolást

A vámhivataloknál eddig mintegy 300-an kérték a napi leltárhoz szükséges nyilvántartás hitelesítését a becsült mintegy 35 ezer vendéglátó vállalkozás közül, de folyamatosan érkeznek az újabb igénylések - mondta Sipos Jenő, a VPOP szóvivője.

A vámhivatalnál arra számítanak, hogy a július végéig még hátralévő két munkanapban jelentős “roham” várható ez ügyben a hivatalokban. A vámhivataloknak a beadástól számítva 5 munkanap áll rendelkezésükre a hitelesítésre, azonban a várható nagy érdeklődés miatt ez az idő kitolódhat – tette hozzá a szóvivő.

Sipos Jenő közölte, hogy azok a vendéglátósok, akik igazolni tudják, hogy július végéig, azaz augusztus elseje előtt beadták a hitelesítésre vonatkozó igényüket, de még nem kapták meg azt, azok mentesülnek a büntetés alól. A VPOP szóvivője elmondta, hogy augusztus elsejétől várható a vendéglátóhelyeken a standolás ellenőrzése. “Akik hiányosan vagy egyáltalán nem vezetik a napi nyilvántartást, azok a vámhivatal mérlegelésétől függően megelőző figyelemfelhívásra, vagy büntetésre számíthatnak” – mondta Sipos Jenő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik