Belföld

A Peugeot a rossz eredményekre új modellekkel válaszol

A francia Peugeot Citroen csoport majd minden eredménye romlott az első félévben a 2003-as eredményekhez képest. A vállalat új modellekkel kívánja a jövőben orvosolni a problémát.

Az autóipari csoport kedden 681 millió eurós adózott eredményt jelentett az első félévről, amely lényegesen kevesebb, mint az egy évvel korább 869 millió. Európa második legnagyobb autógyártójának azonban majd minden mutatója romlott a 2003-as adatokhoz képest. Az üzemi erdménye 25 százalékkal, a forgalma 0,36 százalékkal, az üzemi eredmény kulcsa 1,4 százalékkal csökkent. A személyautó üzletágban az üzemi eredmény 41 százalékkal esett.

Az autógyár idén sem vár lényeges változást, ám a válallat reményei szerint a forgalom mérsékelten nőhet. A cégvezetés azonban az idei évet inkább átmeneti időszaknak szánja a 2005-re várt nagyobb növekedés előtt.

Elemzők szerint a Peugeot rossz mutatóit nem csak az euró felértékelődése okozta, hanem az is, hogy a gyártó modelljei már elavult konstrukciókká válnak szépen lassan. Az elkövetkező évben azonban a francia vállalat új modellekkel készül eredményeit felfuttatni. A forgalomba lévő gépjárműveiket mind le kívánja cserélni a gyártó, hogy helyüket az az új generáció vegye át, köztük a 2005-ben megjelenő Peugeot 1007-es modell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik