Belföld

Kisáruház-láncot épít a Tesco

Elkezdődtek a földmunkák Kalocsán és Kiskőrösön, ahol hamarosan 3000 négyzetméteres, kis formátumú áruházakat nyit a Tesco-Globál Áruházak Rt.

Magyarország legnagyobb áruházlánca az óriás hipermarketek létrehozása után piciben terjeszkedik tovább. Legutoljára májusban Százhalombattán fogott egy ugyancsak 3000 négyzetméteres, novemberben átadásra váró áruház létrehozásába. A Tesco nagy formátumú hipermarketjei általában 5000 és 12000 négyzetméter közötti alapterületű eladótéren, nagyobb városokban várják vásárlóikat.

A kiskőrösi és kalocsai kis formátumú áruházak mellett a hipermarketekhez hasonlóan 300 férőhelyes parkoló épül. Az áruház megépítése a környező infrastruktúrát Kalocsán egy új körforgalommal, Kiskőrösön pedig egy felújított buszmegállóval gazdagítja majd.

A kalocsai és a kiskőrösi áruház megnyitásával közel négyszáz új munkalehetőséget teremt a Tesco a megyében, elsősorban helyi és környékbeli munkavállalók számára. Az építkezés már elkezdődött, várhatóan ezek is novemberre fejeződnek be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik