Belföld

Heteken belül eladják a plazákat

Bár a korábbi bejelentés szerint július közepére tervezte eladni 12 bevásárlóközpontját a Plaza Centers, a szerződést csak a következő hetekben írják alá a BNP Paribas tulajdonában lévő Klepierre csoporttal – írja a Napi Gazdaság.

A szerződés részeként a Plaza Centers 14 cégéből hetet hoz létre, hogy leegyszerűsítse az adásvételt. A mostani lépés során a debreceni, a miskolci, a kaposvári, a csepeli és a Duna Plaza vállalkozásait vonják össze.

A korábban kötött megállapodás szerint a Klepierre Csoporthoz kerül a 16 magyarországi Plaza közül 12 bevásárlóközpont teljes tulajdonjoga. Ezen felül a Klepierre egyik leányvállalata, a Segece-é lesz a bevásárlóközpontokat üzemeltető Plaza Centers Management Kft. tulajdonrészének 50 százaléka. Ez utóbbi cég üzemelteti a jövőben is mind a 16 bevásárlóközpontot.

A tranzakcióban eladásra kerülő vagyon értéke a közlemény szerint megközelítőleg 285 millió euró. Ebből az összegből a különböző finanszírozási és egyéb kötelezettségek levonása után megközelítőleg 90 millió euró készpénzhez jut a Plaza Centers.

A Plaza Centers tulajdonában marad a pécsi, a soproni, a szombathelyi, illetve a veszprémi plaza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik