Belföld

Európai ingatlanalapot indít a Credit Suisse

Augusztus 2-ától 4-éig lehet jegyezni a forintban kibocsátott nyilvános, nyílt végű Credit Suisse Ingatlan Alapokba Befektető Alapot, mely eszközeit elsősorban a mintegy 1250 milliárd forint (5 milliárd Euro) eszközértékű CS EUROREAL ingatlan befektetési alapba fekteti.

A Credit Suisse Asset Management egy új alap indításával a hazai befektetők számára is elérhetővé teszi Európa egyik legnagyobb ingatlanalapját, a CS EUROREAL befektetési alapot a forintban jegyzett nyilvános, nyíltvégű Credit Suisse Ingatlan Alapokba Befektető Befektetési Alap létrehozásával.

Az alap elsősorban a CS EUROREAL befektetési alap jegyeibe fektet. Mivel a CS EUROREAL alapot euróban jegyzik, a Credit Suisse Asset Management az Alap devizakitettségét folyamatosan fedezni kívánja. A Credit Suisse Ingatlan Alapokba Befektető Alap jegyeit a jegyzési időszak lezárását követően az értékesítési helyeken bármikor megvásárolhatják illetve visszaválthatják a befektetők akár egy éven belül is, büntető jutalék nélkül.
A cég nyugat-európai tapasztalatok alapján azt gondolja, hogy a hazai intézményi és lakossági befektetők vagyonuk, megtakarításaik 5-10 százalékát ingatlanba fogják fektetni, melyre a legrugalmasabb és legköltséghatékonyabb megoldásnak a befektetési alapokat tartják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik