Belföld

Fellebbeznek a sztrádaépítők

Megtámadja a Gazdasági Versenyhivatal autópálya-építőket elmarasztaló határozatát a Betonút Rt., s a cég információ szerint a többi társaság is fellebbez az ellen - közölte Nadray Katalin, a Betonút Rt. jogi képviselője.

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a Betonút Rt.-nek és négy sztrádaépítő cégnek összesen 7 milliárd 43 millió forint bírságot szabott ki csütörtökön.

Nadray Katalin leszögezte, hogy a Betonút Rt. nem követett el versenysértő magatartást. A jogi képviselő érvelése szerint a GVH indoklásában a Strabag Rt. vezérigazgatójának olyan feljegyzéseire hivatkozik, amelyet más eljárás során szerzett be, ráadásul azok nem eredetiek, csak fénymásolt dokumentumok és dátumot sem tartalmaznak. “A GVH-nak nem volt felhatalmazása, hogy beszerezze ezeket a bizonyítékokat” – hangoztatta Nadray Katalin.

A jogi képviselő azzal kapcsolatban, hogy az NA Rt. a közbeszerzési törvény értelmében kizárhatja az érintett cégeket a jövőben a közbeszerzéseken való részvétel lehetőségéről úgy fogalmazott: “érdekes lenne, ha az összes magyar érdekeltségű céget kizárnák az autópálya-építésből, és csak külföldi cégek pályázhatnának.”

Máttyus Ádám az Egút Rt. és a Debmút Rt. jogi képviselője nem nyilatkozott, mondván, hogy arra a két cégtől nem kapott jóváhagyást. A Strabag Rt. és a Hídépítő Rt. jogi képviselőit az MTI-nek nem sikerült elérnie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik