Belföld

Egyedülálló ítéletet hozott a Fővárosi Bíróság

A Fővárosi Bíróság döntése értelmében a Csabaholding Kft. hajthatja végre a felszámolást a szlovákiai Parmalat SK utódaként működő Lieko S.R.O. ellen. A bejelentés a maga nemében egyedülálló térségünkben - írja a Napi Gazdaság.

Példa nélküli döntést hozott a Fővárosi Bíróság, amikor helyt adott a székesfehérvári Parmalat Hungária Tejipari Rt. által bejelentett felszámolási kérelemnek. A jogerős végzés értelmében a Csabaholding Kft. megkezdheti a szlovákiai Parmalat SK utódaként működő Lieko S.R.O. felszámolását.

A budapesti és a pozsonyi bíróságok között nincs vita az ügyben. A szlovák társaság ugyanis tartozott a magyar vállalatnak, így egy érvényes uniós rendelkezés szerint járhat el a Csabaholding. A felszámolás a magyar jogszabályok szerint történik, minden más a szlovák jogrend szerint zajlik majd le.

A Felszámolók Országos Egyesülete is nagy érdeklődéssel figyeli az eseményeket, hiszen az új EU-országok körében eddig egyedülálló döntést hozott a Fővárosi Bíróság. Az új EU-országokban májustól alkalmazható Európai Tanács-rendeletet egyébként a ritkának számít nyugaton is. A régebbi tagországokban is kevesebb mint száz hasonló eljárás indult meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik