Belföld

Gyorsan halad az autópályák építése

Magyarországon több helyen is épülnek az autópálya-szakaszok és a gyorsforgalmi utak. 2006-ra hazánk sztráda-rendszere jelentősen meghosszabodhat - írja a Napi Gazdaság.

Az utolsó simításokat végzik a munkások az M3-as Polgár és Görbeháza közötti 13 kilométeres pályahosszán, amelyet a tervek szerint szeptember 15-én adhatnak át a forgalomnak. Az M35-östől Miskolcig tartó M30-as út is már 80 százalékos készültségnél tart. A szakasz november 30-ig készülhet el.

Szeptemberre lehetnek kész a munkálatok az M7-es Becsehely és Letenye közötti és az M70-es Letenye-Tornyiszentmiklós sztráda részen is. Épül az M7-es Zamárdi és Balatonszárszó közötti szakasza is, amelyet várhatóan 2006 novemberére készítenek el. Jövő júliusra fejeződhet be az M7-es Szárszó-Ordacsehi pályarész kivitelezése is, amely 2006 áprilisára az Ordacsehi-Balatonkeresztúr szakasszal hosszabbodhat meg.

További terv a Nagykanizsa-Becsehely, 17,3 kilométer hosszú rész megépítése is. Kivitelezőjével augusztusban írhatják alá a szerződést. Augusztusban köthetik meg az M6-os Érd-Dunaújváros közötti szakaszának, valamint az M8-as részét képező dunaújvárosi hídnak a majdani kivitelezőjével a megállapodást, ezen munkák a tervek szerint 2006-ban fejeződhetnek be.

Épül az M5-ös Kiskunfélegyháza és Szeged közötti szakasza is, amely várhatóan 2005 végére készül el. Rövidesen az is kiderülhet, hogy mely cég építheti az M3-as Görbeháza-Nyíregyháza közötti szakaszt. A győztessel augusztusban írhatják alá a szerződést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik