Belföld

Távozik Terták Elemér a PM-ből

A FigyelőNet információi szerint régóta napirenden lévő személycsere ügyére tett pontot Draskovics Tibor azzal, hogy kezdeményezte Terták Elemér közigazgatási államtikár felmentését a miniszterelnöknél.

Draskovics Tibor pénzügyminiszter szerdán kezdeményezte Medgyessy Péter miniszterelnöknél Terták Elemér közigazgatási államtitkár felmentését, és döntött Cserés Ákos helyettes államtitkár felmentéséről is. A FigyelőNet információi szerint Terták munkájával régóta elégedetlenek voltak a Pénzügyminisztériumban (PM), így felmentése semmi esetre sem tekinthető meglepetésnek.

A miniszterelnök a pénzügyminiszter javaslatával egyetértett és azt hamarosan továbbítja Mádl Ferenc köztársasági elnöknek.

Terták Elemér és Cserés Ákos 2004. augusztus elsejével távozik a minisztériumból.

A közigazgatási államtitkári teendőket átmenetileg, az új államtitkár kinevezéséig Várfalvi István helyettes államtitkár látja el. A minisztériumi átszervezés miatt az a helyettes államtitkári poszt, amelyet Cserés Ákos töltött be, megszűnik, az általa felügyelt főosztályok irányítását Salgó István helyettes államtitkár veszi át.


Terták Elemér 1951-ben született, a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem jogelődjén szerzett diplomát 1978-ban.


1977-től a Pénzügyminisztériumban, 1982-től az Országos Tervhivatalban,1987-től a Külkereskedelmi Minisztériumban dolgozott. 1988-89-ben a Magyar Hitel Bank Rt. ügyvezető igazgatója, 1990-92-ben az OTP Bank Rt. vezérigazgatója volt. 1995-2001 között a Daewoo Bank (Magyarország) Rt. vezérigazgatójaként tevékenykedett.

2001-2002-ben helyettes államtitkár volt a Pénzügyminisztériumban, ahová 2003. december 15-től közigazgatási államtitkárként tér vissza; a köztes időben a Dresdner Bank (Magyarország) Rt. elnök-vezérigazgatója volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik