Belföld

Bulgáriában terjeszkedne a Matáv?

Részesedést szeretne vásárolni a legnagyobb bolgár mobilcégben, a MobilTel-ben a Matáv kelet-európai terjeszkedése jegyében - tudósít a Bloomberg a bolgár Dnevnikre hivatkozva.

Korábban más sajtóorgánumok is beszámoltak arról, hogy az érdeklődését már konkrétan kifejező Telekom Austria mellett a Vodafone, illetve a Deutsche Telekom is megveheti a nemrég tulajdonosváltáson átment céget.  A FigyelőNet kérdésére a Matáv illetékesei kijelentették, hogy sajtóértesülést nem kommentálnak.


Másfél hónappal ezelőtt már szóba került a legnagyobb hazai telefontársaság felvásárlókedve. Akkor Financial Times Deutschland (FTD) német gazdasági-pénzügyi lap írta azt, hogy a Deutsche Telekom német távközlési konszern, a Matáv többségi tulajdonosa a magyar vállalatot támaszpontként akarja használni délkelet-európai terjeszkedéséhez. A Telekom át akarja venni a Telecom Montenegro állami vállalatot, de érdeklődését akkor is a magyar leányvállalatán keresztül jelezte.

Magyarországon azon is spekulálnak, hogy a 60 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkező Deutsche Telekom középtávon teljes egészében átveszi a Matávot. A Raiffeisen Centrobank legutóbbi elemzésében azt írta, hogy egy ilyen lépésnek az elkövetkezendő két-három évben lehetne értelme. A tranzakció egyebek között adózási előnyökkel járna – írta a német lap, megjegyezve: a német konszern azonban még ennél is hamarabb megemelheti 51 százalékos részesedését a vezető horvát távközlési konszernben, a Hrvatski Telekomban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik