Belföld

Az MSZP akár el is fogadhatja Draskovics adójavaslatát

Az MSZP-frakció nem zárkózik el Draskovics Tibor pénzügyminiszter javaslata elől, amely szerint bizonyos jövedelem felett nem járna adókedvezmény - mondta Göndör István, az MSZP frakcióvezető-helyettese.

A frakció, amikor javaslatát kidolgozta, úgy találta, hogy egy egyedi kulccsal jobban el lehet érni az igazságosabb közteherviselést mint célt, “de nem zárkózunk el ez elől a megoldás elől sem, megvizsgáljuk ennek is a lehetőségeit” – mondta a politikus, hozzátéve, javaslataik kidolgozásakor ez a megoldás is szóba került.

A pénzügyminiszter pénteki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az adókedvezmények szűkítésével, az átlagkeresetűek adóztatásának mérséklésével a kormányzat a személyi jövedelemadózás igazságosabbá tételét kívánja elérni. Az MSZP-frakció kedden jelentette be, hogy az eddigi három személyi jövedelemadó-kulcs mellé egy negyediket is szükségesnek lát bevezetni, amely hatmillió forint feletti jövedelemnél 48 százalék lenne.

Göndör István elmondta, az MSZP-frakció úgy gondolja, az igazságosabb közteherviselésnek a negyedik kulcs jobban megfelel. Hozzátette, hogy a képviselőcsoport másik javaslata, a második sávban a sávhatár felemelése, minden adózó számára adócsökkentést jelent.

Kijelentette, a frakció személyi jövedelemadóval kapcsolatos javaslataival elérték azt a célt, hogy párbeszéd kezdődjön azokról az elképzelésekről, amelyeket fontosnak tartanak az adókkal és a költségvetéssel kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik