Belföld

Ismét felszállt a füst Írországban

Fellázadt egy ír kocsmáros a dohányzást tiltó törvény ellen. Saját pubjában a vendégeket egyenesen megkérte, hogy gyújtsanak rá.

Bár Írországban 3 hónapja tilos dohányozni a munkahelyeken és a sörözőkben,  egy pubban mégis a régi idők tértek vissza, miután egy ír kocsmáros megkérte vendégeit, hogy cigaretázzanak – írja a BBC. A márciusban bevezetett törvény ellen ez volt az első nyilvános fellépés, amely régen nem látott bevételt hozott a söröző számára. 

A nyugat-írországi Galway városában hamar elterjedt a polgári engedetlenség híre, így hamar zsúfolásig megtelt a kocsma. A pubban más tulajdonosok is megjelentek, akik közölték, hogy már hasonló lépéseket fontolgattak. Jelenlétük azonban csak szolidáris volt, nagy valószínűséggel az engedetlenség nem terjed tovább.

A söröző vezetőjének akciója ugyanis szomorú véget érhet. Engedélyének bevonása és egymillió forintnak megfelelő bírság vár a rebellis férfira. A Fibber Magee pub vezetője azonban közölte, hogy meg kellett probálnia, mert a törvény bevezetése óta elvesztette a vendégeinek kétharmadát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik