Belföld

Élete végéig börtönben maradhat a rendőrgyilkos

A bíróság első fokon tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a rendőrgyilkos Engel Zoltánt. A férfi tavaly megpróbált betörni egy budai lakásba, ám a rendőrök tetten érték. Eközben halálosan megsebesítette Borsos József századost.

A per legutóbbi tárgyalásán már elhangzottak a vád- és a védőbeszédek. Akkor az ügyész letöltendő életfogytiglani szabadságvesztést kért a vádlottnak.

A bíróság aljas indokból, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölésben, valamint lőfegyverrel való visszaélésben találta bűnösnek Engel Zoltánt. Az ítélet tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés és tíz év közügyektől való eltiltás. A bíróság a vádlottat a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből kizárta.
Engel és ügyvédje éltek a fellebbezés lehetőségével. A másodfokú tárgyalásig Engel továbbra is előzetes letartóztatásban marad.

2003. május 13-án akart betörni egy harmonikaművész lakásába. Elfogása közben Engel közelről többször is rálőtt Borsos József századosra, aki a helyszínen meghalt. A lövöldözés során Engel is megsérült, deréktől lefelé megbénult. Védőügyvédje szerint enyhítő körülmény volt az, hogy Engel örökre tolószékbe kényszerült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik