Belföld

Egyre többen mobilbankolunk

Jelentős mértékben, mintegy 70 százalékkal növekedett a mobilbanking szolgáltatásokat használók száma az elmút évhez képest - derül ki egy felmérésből.

Mobiltelefonos banki szolgáltatásokra szóló szerződéssel ez év március végén 490 ezer lakossági és 55 ezer vállalati ügyfél rendelkezett. A megelőző három hónap során a lakossági ügyfelek száma 11 százalékkal, egy év alatt pedig 70 százalékkal növekedett

2004 első negyedévének végén 364 ezer lakossági és 57 ezer vállalati ügyfél rendelkezett internetbanki szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerződéssel a hazai hitelintézeteknél.

A lakossági internetbanking ügyfelek száma 2003 első negyedévéhez képest 37 százalékkal, míg a vállalati internetbanking ügyfeleké 31 százalékkal emelkedett.

2004 folyamán továbbra is dinamikusan nőhet az internetbanking ügyfelek száma: 30-35 százalékkal a lakossági és 20-22 százalékkal a vállalati piacon. 

A felmérést a  GKI Gazdaságkutató Rt. és a T-Mobile Távközlési Rt. – a Sun Microsystems Magyarország Kft.-vel együttműködve – készíti el negyedévente, vizsgálva a vállalati internethasználati szokásokat, a hazai elektronikus gazdaság fejlődését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik