Belföld

Még mindig extázisban a görögök

A görög játékosok még mindig a fellegekben járnak, számukra is hihetetlen, ami csütörtök este történt és teljes extázisban nyilatkoznak az elődöntőbeli teljesítményükről. Vasárnap esti esélyeiket egyelőre félve merik latolgatni, holott Portugáliát egyszer már legyőzték.

“Ez hihetetlen, túlszárnyaltuk a képességeinket” – mondta elképedve a középpályás Baszinasz, majd már az esélylatolgatásba is belement: “Most, hogy bejutottunk a fináléba, minden megtörténhet.”

Társa, Karagunisz, aki sárga lapok miatt nem játszhat a döntőben boldogan ünnepelt még egy órával a meccs után is: “Nem hiszünk a szemünknek. Mi teljesen megőrültünk. Ezt még meg kell emésztenünk, mert az érzelmeink még most is elárasztanak bennünket.”

A kapus Nikopolidisz így nyilatkozott: “Egyelőre nem gondolunk a döntőre. Ki akarjuk élvezni ennek a mámornak minden egyes pillanatát, majd holnaptól koncentrálunk a további teendőkre.”

A sérüléséből felépült Jannakopulosz nagyon meg volt hatódva: “Ezeket a pillanatokat a világ minden kincséért sem cserélném el. Álomvilágban élünk és nem akarunk felébredni. Annak ellenére, hogy most a fellegekben járunk, gyorsan vissza kell térnünk a földre, mert vasárnap újabb nagy feladat áll előttünk.”

A csatár Hariszteasz sem fogta vissza magát: “Ez elképesztő. Ez volt a görög foci történetének legszebb pillanata.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik