Belföld

Már mindketten nyertek, de még nem elégedettek

Sporttörténelem íródott az elődöntőkben, hiszen sem Portugália, sem Görögország nem játszott még döntőt, ezért mindenképpen új győztest köszönthetünk a vasárnap késő esti EB-záráson.

Portugália döntőbe jutása mindenképpen pozitívum a házigazdáknak, hiszen tegnap hajnalban Kelet-Timortól az Azori-Szigetekig önfeledten ünneplő portugál szurkolók népes csapata gyakorlatilag csillagászati összeget is hajlandó fizetni az amúgy is borsos, akár 400 euróba is kerülő belépőkért. Az angol szurkolók távozását megsirató luzitán étterem és szállodatulajdonosok pedig újra dörzsölhetik a tenyerüket, hiszen Anglia, és Hollandia kiejtése után ismét jól fogy a sör, és a bor. Sőt, a szállodai szobákra is van kereslet!
Az optimista, ám csapatuk játéktudásával tisztában lévő hellén szurkolók ugyanis már csomagolni kezdtek a Franciaország ellen vívott negyeddöntő előtt. Egyrészt mert nem bíztak a továbbjutásban, másrészt pedig elfogyott a pénzük. A döntőre azonban -ki tudja, honnan?- mindegyiküknek összejött elégséges pénz, bár sokan az olcsóbb kempingekbe költöztek át.
Görögországban természetesen tombol a futballáz, és az elődöntőnek már tízezer kék-fehérre mázolt szurkoló kelt útra, több millió eurót hagyva a kapacitásaik felső határán járó, ráadásul még árat is emelő utazási irodáknál, a görög nemzeti légitársaság pedig új járatokat állított forgalomba Lisszabon és Athén között. E mellett a népes amerikai görög közösségekből is szép számmal érkeztek szurkolók, amelynek különösen örülnek a portugálok, hiszen a gazdag nyugati hellének nem garasoskodnak, ha ételről és szállásról van szó. Még akkor sem, ha a legtöbbjüknek nem lesz jegye a döntőre…

Már mindketten nyertek, de még nem elégedettek 1

Térdre borulnak csapatuk előtt..


Bár a döntővel történelemet írtak az Istenek Földjén, és Luzitániában, ráadásul a döntőre senki sem merészel tippelni, az biztos, hogy csak az aranyéremmel lenne mindenki elégedett…


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik