Belföld

Felfüggesztette a bíróság a Dédász-ajánlatot

A Fővárosi Bíróság felfüggesztette annak a PSZÁF-határozatnak a végrehajtását, amely jóváhagyta az E.ON Hungária Energetikai Rt. nyilvános vételi ajánlatát a Dédász részvényekre - közölte a Dédász a BÉT honlapján.

A közlemény szerint a Fővárosi Bírósághoz egy részvényes fordult keresettel amiben kérte az azonnali végrehajtás felfüggesztését.

A Fővárosi Bíróság szintén kisrészvényesi keresetre június 17-én felfüggesztette azt a PSZÁF-határozatot, amely jóváhagyta az Édász részvényeire az E.ON Rt. által tett vételi ajánlat végrehajtásását. Az Édász-ügy felperese akkor elmondta: szerinte a PSZÁF májusi határozata a vételi ajánlat jóváhagyásáról törvénysértő, a végrehajtás utáni, későbbi bírósági megtámadása után két-három év telt volna el egy esetleges bírói ítéletig, és a helyzet eredeti visszaállítása lehetetlen lett volna ennyi idő után.

Az E.ON áprilisban tett nyilvános vételi ajánlatot a többségitulajdonában lévő három áramszolgáltató részvényeire. A június 10-én zárult ajánlat során az Édászban 98,57 százalékra, a Dédászban 94,68 százalékra és a Titászban 97,2 százalékra növelte részesedését.

A német E.ON magyarországi cége, az E.ON Hungária Rt. június 15-én közölte, hogy június 18. és 22. között gyakorolni akarja vételi jogát az Édász, a Dédász és a Titász Rt. részvényeire, egyúttal kérvényezte az érintett társaságok tőzsdei kivezetését.

Az első bírósági döntés után az Édász Rt., a Dédász Rt. és a Titász Rt. részvényeire vételi jogot gyakorló E.ON Hungária Rt. július 5-éig meghosszabbította azt a határidőt, amíg a kistulajdonosok önkéntesen az E.ON rendelkezésére bocsáthatják a tulajdonukban lévő áramszolgáltatói részvényeket.

A korábbi határidő június 22-én járt volna le, a részvényeket másnap érvénytelenítették volna.

A vételi ajánlat határidejének meghosszabbítása után a BÉT július 1-jéig függesztette fel az Észak-Dunántúli Áramszolgáltató Rt. (Édász), a Déldunántúli Áramszolgáltató (Dédász) Rt. és a Tiszántúli Áramszolgáltató (Titász) részvényeivel való kereskedést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik