Belföld

Vége a Sorstalanság forgatásának

A múlt hét végén Németországban befejeződtek a Kertész Imre Sorstalanság című regényéből, 2,5 milliárd forint költségvetéssel készülő játékfilm felvételei - írja a Népszabadság.

Koltai Lajos rendező úgy érzi, sikerült fenntartani a fölvételek egyenletesen jó minőségét. Még a kinti forgatás előtt megmutatott két és félórányit a már elkészült anyagból Kertész Imrének, aki igen elismerően nyilatkozott, szerinte ilyen ábrázolás még nem készült a holokausztról. Koltai elégedett a tizenhárom éves főszereplővel. Mint megjegyezte: a forgatás második részében kellett igazán belülről ábrázolnia a szemlélődőből szenvedő alannyá változó figurát. Sikerült neki.

Következik a jelenetválogatás és a vágás, azután a rendező összeragasztja a jeleneteket. Az eredményt már a reménybeli forgalmazók is megnézik. Az anyagot Koltai kiviszi Rómába is a zeneszerző Morriconéhoz, aki a tervek szerint Budapesten, az Olasz Intézetben fogja fölvenni a filmzenét. A trükkök és utómunkák Németországban készülnek, a digitális fénykorrekciók pedig Londonban. Egyelőre nem döntötték el, még az idén bemutatják-e a filmet. Egyebek között szóba került egy jövő februári világpremier a berlini filmfesztiválon.

A film 2,5 milliárd forintos költségvetéssel készül, amelyből 920 millió forint állami támogatás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik