Belföld

Tőkeemelést hajtott végre a Magyarországi Volksbank

Június elején három milliárd forintról négy milliárd forintra emelték tulajdonosai a Magyarországi Volksbank jegyzett tőkéjét.

A bank módosítja retail-stratégiáját, a korábbinál nagyobb fiókfejlesztési programot tartalmazó stratégiát még jóvá kell hagyniuk a tulajdonosoknak – mondta Skonda Mária, a Magyarországi Volksbank vezérigazgató-helyettese abból az alkalomból, hogy a bank felavatta első, a látássérültek számára is használható készpénzkiadó automatáját (ATM).

A Magyarországi Volksbank összesen 2,4 milliárd forint tőkét kapott tulajdonosaitól, ebből 1 milliárd forinttal a jegyzett tőkét, 1,4 milliárddal pedig a tőketartalékokat emelték.

A 28 fiókkal rendelkező Magyarországi Volksbank 2003-ban 7 új fiókot nyitott, erre az évre mindössze egy új fiók nyitását tervezték. A megváltozott piaci körülmények miatt a bank módosította eddigi retail-stratégiáját – mondta Skonda Mária -, a módosítás 2005-re erőteljes hálózatbővítést tartalmaz, de azt a bank tulajdonosai még nem hagyták jóvá.

2004 elején – Victória Consulting Kft. néven – közös céget hozott létre a bank és az azonos tulajdonosi körbe tartozó két Victoria-Volksbanken Biztosító. A cég közös, az egész országot lefedő ügynöki hálózatot hoz létre.

A Magyarországi Volksbank 2003-ban 152,69 milliárd forintos mérlegfőösszeggel zárt, 2004 végére 163,97 milliárd forint mérlegfőösszeget terveztek. A lakossági hitelállományt 65 milliárd, a betétállományt 69 milliárd forintra tervezték 2004 végére. A tervek szerint a tavaly 256 millió forintos adózás előtti eredmény idén több, mint duplájára, 545,39 milliárd forintra nő majd.

A Magyarországi Volksbank 30 ATM-készüléke már képes a chip-kártyák leolvasására, s folyamatosan alkalmassá teszik a berendezéseket arra is, hogy látássérültek is tudják használni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik