Belföld

Újabb amerikai túszt végeztek ki

Az al-Dzsazíra televízió kedden közölte, hogy kivégezték a 20 éves Keith M. Maupin amerikai katonát, akit április 9-én ejtettek fogságba iraki zendülők egy rajtaütés során.

Az al-Dzsazíra videofelvételt kapott a kivégzésről. Ennek csak azt a részletét adták adásba, ahol egy földön ülő, bekötött szemű férfi látható. A felvétel további részén hátulról látható egy megásott sír előtt térdelő ember, akit közvetlen közelről halántékon lőnek. Az amerikai hadsereg illetékesei egyelőre nem erősítették meg, hogy valóban az Irakban elrabolt amerikai katonát végezték-e ki fogva tartói.

Az amerikai hadsereg főparancsnokságának illetékesei egyelőre csak annyit közöltek, hogy tanulmányozzák a felvételt, a 20 éves katonát egyelőre továbbra is eltűntként tartják számon. A szülőket és a családtagokat ugyanakkor hivatalosan értesítették arról, hogy a sajtóhoz került egy videofelvétel, amely állítólag Maupin kivégzését mutatja be.

Különböző iraki csoportok jelentkeztek az elmúlt napokban azzal a fenyegetéssel, hogy hamarosan kivégzik – lefejezik – Irakban elfogott külföldi túszaikat, ha nem teljesítik követeléseiket. Mostanáig egy amerikai tengerészgyalogos és négy Irakban dolgozó külföldi – egy pakisztáni és három török állampolgár – megölésével fenyegetődztek az emberrablók.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik