Belföld

Ismét halasztás a sztrádakartell ügyében

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa július 22-re halasztotta a Betonút Rt. és négy sztrádaépítő cég ellen kartellgyanú miatt indított versenyfelügyeleti eljárás tárgyalását.

A GVH-nál elmondták: a keddi zárt tárgyaláson a cégek képviselőit hallgatta meg a Versenytanács, ennél bővebbet azonban a zárt tárgyalásra tekintettel nem közöltek.

A GVH azért indított versenyfelügyeleti eljárást a Betonút Rt., a Strabag Rt., a Hídépítő Rt., az Egút Rt. és a Debmút Rt. ellen, mert felmerült a gyanú, hogy a cégek a Nemzeti Autópálya Rt. által kiírt és 2002 végén zárult nyílt közbeszerzési eljárás során előre elosztották egymás között a négy autópálya-szakasz 128 milliárd forint értékű megbízását, egymással egyeztetve árajánlatukat.

Az NA Rt. 2002. végén úgy döntött, hogy az M7-es autópálya Becsehely, Letenye és az M70-es autóút Tornyiszentmiklós-Letenye közötti szakaszát 45 milliárd forintos ajánlatával a Strabag Rt. építheti meg.

A Hídépítő Rt.-Betonút Rt. által alkotott konzorcium 65 milliárd forintos ajánlata volt a legkedvezőbb, így kivitelezhetik az M7-es autópálya Ordacsehi-Balatonszárszó közötti szakaszát. Az Egút Rt.-Debmút Rt. az M3-as autópálya Polgár-Görbeháza közötti szakaszának megépítésére nyert el megbízást, amelyet 18 milliárd forintért vállalt a győztes konzorcium.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik