Belföld

Forrás Rt.: a PSZÁF jóváhagyta az Arago vételi ajánlatát

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) június 28-án jóváhagyta az Arago Befektetési Holding Rt. nyilvános vételi ajánlatátát a Forrás Rt. szavazati jogot biztosító törzsrészvényeire.

Az erről szóló határozat a Magyar Tőkepiac keddi számában jelent meg.

A tőkepiaci felügyelethez június 14-én benyújtott ajánlatban az Arago Rt. részvényenként 1200 forintot ajánlott a Forrás Rt. A sorozatú törzsrészvényeire.

A vételi ajánlat nem vonatkozik a B sorozatú osztalékelsőbbségi részvényekre, tekintettel arra, hogy nyilvános vételi ajánlatot csak a szavazati jogot megtestesítő részvényekre lehet tenni.

Az ajánlati ár 48,34 százalékkal haladja meg a törvény szerint kötelezően alkalmazandó árfolyamot.

Az Arago Holding a Forrás Rt.-ben jelenleg az alaptőke 18,29 százalékával rendelkezik, ami 32,93 százalékos szavazati arányt biztosít számára.

Az Arago a felvásárlással a Forrás Rt. szavazatainak több mint 50 százalékát kívánja megszerezni. Ha ez teljesül, akkor kezdeményezi a felvásárlással érintett részvénysorozat kivezetését a Budapesti Értéktőzsdéről.

A vételi ajánlat lebonyolítója az Erste Bank Befektetési Rt.

A Forrás Rt. alaptőkéje 9 milliárd forint, amely 5 millió darab ezer forintos A sorozatú törzsrészvényből és 4 millió darab ezer forint névértékű B sorozatú osztalékelsőbbségi részvényből áll. Ezenkívül egy darab C sorozatú osztalékelsőbbségi részvénye is van.

Az A és B sorozat tőzsdén forgó értékpapír, az osztalékelsőbbségi részvényekhez azonban nem kötődik szavazati jog.

A Forrás Rt. részvényeit tavaly júliusban értékesítette az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. kárpótlási jegyekért.

A Forrás Rt. részvényei a Budapesti Értéktőzsde B kategóriájában forognak. Az A sorozatú részvények hétfőn 1150 forinton, az előző napinál egy forinttal alacsonyabb árfolyamon zártak, szerény, mindössze 4,48 millió forint értékű kereskedésben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.