Belföld

Az EU felfügesztette a Microsoft elleni szankciók végrehajtását

Az Európai Bizottság vasárnap ideiglenesen felfüggesztette korábbi határozatának végrehajtását, egy nappal az előtt, hogy a Microsoftnak a határozat alapján el kellett volna kezdenie a lecsupaszított Windows csomagok árusítását.

„Az Európai Bizottság tájékoztatta az Európai Fellebbviteli Bíróságot, hogy a tiszta igazságszolgáltatás érdekében úgy döntött, nem érvényesíti a március 24-én hozott jogorvoslati intézkedéseit, míg a Microsoft által kérelmezett átmeneti intézkedésekről nem születik döntés”, fogalmaz a bizottság közleménye. A bizottság által megszabott 90 napos határidő a médialejátszó nélküli Windows forgalomba hozatalára hétfőn járt volna le.

Mint várható volt, a Microsoft pénteken kérte a luxemburgi székhelyű bíróságot, hogy ideiglenesen függessze fel a bizottság jogorvoslati döntésének végrehajtását, míg a bíróság nem dönt a jogorvoslati döntés helyben hagyásáról vagy megsemmisítéséről. A bizottság most is „ésszerűnek, kiegyensúlyozottnak és a piaci verseny helyreállítása szempontjából szükségesnek” tekinti korábbi jogorvoslati döntését, így amennyiben a bíróság elutasítaná a Microsoft kérését, a bizottság „késedelem nélkül” érvényesíti szankcióit. Az ügyet ismerő források szerint, ha a bíróság jóváhagyja a felfüggesztést, akkor az szeptemberig lesz érvényben.

Arról azonban nincsenek hírek, hogy a Microsoft egyáltalán elkészítette-e a lecsupaszított Windows verziót, amelynek hétfőn kellett volna megjelennie.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik