Belföld

Meglepetést és pénzveszteséget jelentettek a csoportmeccsek eredményei

Komoly fejfájást okozott a rendezőknek a spanyol válogatott korai búcsúja, miként az olasz nemzeti csapat csomagolása is. A legnagyobb érvágást azonban Anglia kiesése jelentette, hiszen mind létszámban, mind fogyasztásban a britek vitték a pálmát

Bár a balhét megelőzendő, az angol szurkolók az EB-meccsek alatt fogyaszthattak marijuánát is, mégis szabályosan kiszárították a portugál kocsmákat a szomjazó szigetországbéli drukkerek.
Becslések szerint a közel harminc fokos hőségnek köszönhetően 2,5 millió liter sör gurult le az EB miatt Portugáliába látogató szurkolók -elsősorban britek- torkán.
A kocsmák és éttermek mellett a szállodák is könnyes búcsút mondhattak Rooney és Beckham rajongóinak, hiszen a háromoroszlános csapat fanatikusai naponta 60000 vendégéjszakát töltöttek el luzitán földön.
Például egy portugál vendéglős, aki a Portugália-Anglia mérkőzés előtt nyilatkozott, kijelentette, hogy üzletileg nagyobb csapás lenne Anglia, mint a házigazda portugálok kiesése…

Bár a szaksajtó tapsol a görög meglepetéscsapat elődöntőbe jutásának, valamint a szép, és eredményes focit játszó csehek könnyed menetelésének, a szervezők homlokán inkább a ráncokat szaporítja a két gárda versenyben maradása, ugyanis sem a cseh, sem a görög szurkolók nem érkeztek nagy számban luzitán földre, ráadásul nyugati szurkolótársaikhoz képest is kevesebbet fogyasztanak. Ezért szinte biztos, hogy Charisteas és Nedved összecsapására még lehet jegyeket vásárolni, ráadásul azt is biztosra veszik a jegyirodákban, hogy lesznek szabadon maradt helyek a második elődöntőn.

Megmozdult a játékospiac is…

A játékosok közül az EB egyértelműen legnagyobb felfedezettje az angol Wayne Rooney. Az Everton csatáráért a klubelnök, Bill Kenwrigt szerint potom 50 millió font sem nagy ár, amit alátámaszt a Chelsea tulajdonosának, Roman Abramovicsnak kijelentése, miszerint az 18 éves szupersztárért semmilyen ár nem lehet túl nagy. Erre ráígérni látszanak a manchesteriek, akik Ruud Van Nistelrooy helyére látják alkalmasnak Rooneyt.
Az Ajax 20 éves jobbszélsője, Arjen Robben iránt is több olasz, spanyol és angol klub érdeklődik, de szinte biztos, hogy itt is a Chelsea lesz a befutó. A cseh cserecsatár, Heinz is élt a kínálkozó lehetőséggel, hiszen két gólja felkeltette a PSV Eindhoven figyelmét, így ősztől Hollandiába költözhet a jelenleg még a Banik Ostravát erősítő ifjú. Az is bizonyos, hogy Görögország nemzeti tizenegyének focistáira is nagyobb lesz a kereslet.





Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik