Belföld

A Hídtechnika újítja fel a komáromi közúti hidat

A Hídtechnika Kft. újíthatja fel a Komárom belterületén található, Budapest-Hegyeshalom vasútvonal feletti közúti hidat - derül ki a Közbeszerzési Értesítőből.

A Komárom-Esztergom Megyei Állami Közútkezelő Kht. által kiírt nyílt közbeszerzési eljáráson nyertes cég bruttó 226 millió forintért végzi el a közúti híd rekonstrukcióját.

A megbízás egyebek mellett tartalmazza a 600 négyzetméteres vasbeton alépítmény-javítását, az acélszerkezeten 5 tonna szegecs cseréjét, 2.500 négyzetméter felületen új korrózióvédelmi bevonat létrehozását, a 300 négyzetméter felületű járdák javítását, a 400 négyzetméter felületű aszfalt kopóréteg cseréjét, továbbá új közvilágítási hálózat létesítését.

A korrózióvédelmi részmunkákra, az aszfaltozási és a forgalomtechnikai feladatok ellátására a nyertes alvállalkozót kíván bevonni. A beszerzés értékének 10 százalékát meghaladó értékű munkák ellátására a szegedi Antikorr Kft.-val alvállalkozói szerződést köt a nyertes.

A győztes társaságnak legkésőbb 2004. november 30-ig el kell végezni a munkálatokat.

A tenderre négyen jelentkeztek. A nyertes kivitelezőn kívül pályázott még a Strabag Rt., a MÁV Hídépítő Kft. és a Ganz Acélszerkezet Rt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik