Belföld

Svédország-Hollandia 0:0: Nem segített a skandináv hidegvér

Bár nem született gól 120 perc alatt, mégis változatos, élvezetes mérkőzést láthattak a nézők. Holland és svéd kapufák, ziccerek sokasága maradt ki, így jöhettek a büntetők, amit a hollandok bírtak jobban idegekkel, így ők lesznek Portugália ellenfelei.

Svédország-Hollandia, szombat, 20.45

Algarve, Faro-Loulé stadion 28000 néző
Vezeti: Luboš Michel (szlovák)

Enyhe holland mezőnyfölénnyel kezdődött a mérkőzés, ami labdabirtoklásban , és helyzetekben is egyaránt megmutatkozott, azonban a svédek hamar kiegyenlítették a narancssárgák mezőnyfölényét, igaz, helyzet nélkül. Az elsőhöz hasonlóan, a második félidő is holland lehetőségekkel indult, de a foyltatásban már hatalmas svéd (és holland) lehetőségek is el lettek puskázva. A hosszabbításban háromszor is csattant a kapufa, egyszer holland, kétszer svéd részről. A büntetőknél hat párnak is rúgnia kellett, ugyanis Cocu és a végig szürkén focizó Ibrahimovics is fölé vágta a labdát, valamint Mellberg nem különösebben erős tizenegyesét fogta van der Saar. Robben viszont már nem vétette el, így 4 sikertelenül megvívott büntetőpárbaj után Hollandia végre győztesként készülhet  a következő mérkőzésre.

Összeállítások:

Hollandia (4-3-3): 
van der Sar – 
Reiziger, de Boer (Bouma,35.perc), Stam,  van Bronckhorst –
Seedorf, Davids (Heitinga 62.perc), Cocu – 
van der Meyde (Makaay, 86.perc), van Nistelrooy, Robben

Svédország (4-4-2):
Isaksson –
Nilsson, Jakobsson, Östlund , Mellberg – 
Jonsson (Wilhelmsson 65.perc), Svensson (Kallström, 81.perc),  Linderoth,  Ljungberg –
Zlatan Ibrahimovic, Henrik Larsson

Sárga lap: Frank de Boer (30.perc, nyújtott lábbal rácsúszott Ljungergre), van der Meyde (48.perc, felugorva arcbatérdelte Nilssont), Ibrahimovics (58.perc, műesésért), Östlund (89.perc, belerúgott Robbenbe), Makaay (115.perc,Linderothot buktatta)

Piros lap:-

Gólszerzők:-

Percről-percre:


6.pár:
Mellberg:Van der Saar megfogja!
Robben jön:Góóóóóóóóóóóóóóóól! Hollandia az elődöntős!

5.pár:
Wilhelmsson: bebombázza a jobb fölsőbe!4:3!
Makaay…finoman gurít a jobb alsóba, 4:4!

4.pár:
Ljungerg:A kapufáról, és a kapus hátáról pattan be!3:3!
Cocu…kapufa!3:3!

3.pár:
Ibrahimovics: csúnyán fölé!
Reiziger: a bal sarokba, 2:3!

2.pár:
Larsson: a léc alá, 2:1!
Heitinga…simán, 2:2!


1.pár:
Kallström:a jobb alsó sarokba, a kapus alá,1:0!
Van Nistelrooy magabiztosan 1:1!

Nincs döntés, jöhetnek a büntetők!

117.perc:
Kallström szögletét Mellberg bólintotta a léc fölé az öt és felesről.

116.perc: Ljungberg tört be a holland kapu előterébe, és 10 méterről telibe találta a jobb kapufát.

113.perc: Ibrahimovics beforgatta Stamot, de elpattant tőle a labda, amivel Bouma fejberúgta csapattársát, így az öt és felesről Larsson lőhetett, de a felsőlécet találta el.

111.perc: Robben cselsorozatát Östlund állította meg, de becsúszása Robbenről van Nistelrooy elé pattant, aki bár a kapuba lőtt öt méterről, de a partjelző -tévesen- lest intett.

107.perc: Seedorf 20 méteres szabadrúgása mesterien csavarodott a jobb felső sarok felé, Isaksson hatalmas bravúrt mutatott be. Fél perccel később Robben beadását Cocu az öt és felesről egy szál magában állva fejelt mellé/fölé…

106.perc: Folytatódik a hosszabbítás.

Fordulnak a csapatok. Következik a hosszabbítás második félideje.

104.perc:
Stam mellrevett labdája Kallström elé pattant, aki 10 méterről, kapásból az oldalhálóba bombázott.

100.perc: Makaay legurítását Zeedorf tűzte kapura 20 méterről, Isakssonnak bravúr kellett a védéshez. A szögletet Makaay fejelte 10 méterről mellé.

94.perc: Robban meglepetésszerűen lőtt 30 méterről, Isaksson kissé elbambult, így gyatrán fölemelt kezéről a kapufára pattant a labda.

93.perc: Van Nistelrooy forgolódott három svéd gyűrűjében, lövése sokkal mellé ment.

91.perc: Skandináv lábakról indul a labda útja.

Következik a hosszabbítás!

88.perc:
Ljungerg zseniális labdájával Wilhelmsson léphetett ki, de ziccerét gyengén, ötlet nélkül van der Saarhoz gurította.

83.perc: Ibrahimovics csúsztatásával Kallström lépett ki, de Heitinga belelépett 8 méteres lövésébe.

Kissé ellaposodott a mérkőzés. Valószínű, hogy a nyugodtan passzolgató felek a hosszabbításra készülnek már.

75.perc: Ljungberg forgatott be két holland védőt a tizenhatos vonalán, fordulásból leadott lövése centiméterekkel elzúgott a kapufa mellett.

67.perc: Stam indult meg váratlanul, majd tisztára játszotta magát, és 18 méteres lapos lövése hajszállal gurult el a bal kapufa mellett.

63.perc: Van Nistelrooy került helyzetbe, lövése Isakssonról ismét rá pattant vissza, második lövése centikkel gurult el a kapufa mellett!

59.perc: Jonsson a tizenhatos jobb sarkáról eleresztett kemény lövését van der Saar fogta meg a bal fölső sarok előtt.

56.perc: Larsson fejelte keresztbe a holland kapu előtt kifacsart helyzetben a labdát. úgy tűnt, semmis em lesz a dologból, de az öt és felesen álló Stam önzetlenül Ibrahimovicshoz passzolt, akinek hat méteres lövését a visszarohanó Cocu rúgta ki a gólvonalról.

46.perc: Folytatódik a mérkőzés. Rögtön a középkezdés után Robben fűzött be két svéd védőt, de beadását Nistelrooy vállal próbálta kapu felé továbbítani, így nem lett gól a lehetőségből.

A kezdeti holland fölény már a múlté, teljesen kiegyenlített a mérkőzés. Hiába nyüzsögnek a pályán jobbnál-jobb csatárok, egyenlőre csak Isakssonnak kellett egyszer bravúrral hálítania.

45+1.perc: Linderoth lopakodott előre, 25 méteres lövését van der Saar biztosan védte.

42.perc: Jonsson tört be a holland tizenhatos területére, majd pontos visszagurítását Svensson lőhette kapura teljesen tisztán, 14 méterről, de Boumát találta el.

35.perc: Frank de Boer megsérült, amikor sárga lapot érően szabálytalankodott Ljungerggel szemben. Egy darabig bicegett a pályán, majd cserét kért. Bouma állt helyére.

33.perc: Cocu 28 méteres kapáslövésébe Isaksson igen furcsa mozdulattal ért bele, de szerencséjére a felpörgött labda a felsőléc fölött hagyta el a játékteret.

27.perc: Egy a svéd tizenhatos előterében zajló holland gurigázást Reiziger fejezett be lövéssel 17 méterről, de rosszul találta el, így egy méterrel suhant el a bal kapufa mellett a játékszer.

25.perc: Svéd szabadrúgás a holland kaputól 27-28 méterre. Larsson lövése fél méterrel a bal kapufa mellett nagyta el a játékteret.

Az első húsz percben egyhe holland mezőnyfölény alakult ki. A narancsmezesek vezettek támadásokat, a svéd kontraakciókat már a félpályánál megszűrik, lekapcsolják.

18.perc: Egy jobboldalról elvégztett holland bedobás mindenkin átpattant, így van Nistelrooyhoz került a labda, aki az öt és felesen azonnal kapura fordult, de lövésébe Mellberg belelépett.

15.perc: Seedorf 25 méterről leadott szabadrúgáslövését Isaksson védte. Bár ketten is startoltak a kipattanóra, a svéd hálóőrről nem jött ki a labda.

10.perc: Seedorf ezúttal a baloldalt kavarta meg, átívelt  amásik oldalra, ahol Robben mellre vette a labdát, elküldte egy csellel Nilssont, majd 18 méterről, ballal leadott lövését Isaksson ütötte ki nagy bravúrral a bal felső sarokból.

8.perc: Van Nistelrooy, Reiziger volt a labda útja, utóbbi középre adását Seedorf nem érte el igazán, így nyolc méterről a rövid sarok mellé pörgetett jobbról.

3.perc: Stam fejelt röviden haza, van der Saar éppen, hogy megelőzte Larssont. A svéd csatár nem húzta vissza a labdát, így csúnyán belecsúszott a holland kapusba.

1.perc: Van Nistelrooy végzi el a középkezdést. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik